Hypothermie congres

Op 20 juni 2013 wordt er in Zeeland het eerste Nederlandse nationale hypothermie congres georganiseerd. Tijdens dit congres zullen de nieuwste inzichten op het gebied van hypothermie worden uitgediept, middels discussies met vooraanstaande figuren op dit gebied.

Hypothermie is een proces dan in de zorg belangrijk en onduidelijk is. De richtlijnen over hoe om te gaan met de pathologische aspecten van hypothermie zijn niet helder en sterk gefragmenteerd; de therapeutische mogelijkheden rondom hypothermie worden nog volop onderzocht.

Om inzicht te krijgen in de verschillende aspecten rond hypothermie is er vanuit de spoed eisende hulp (SEH) van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) het initiatief genomen om belangrijke spelers (Nationaal en internationaal) op het gebied van hypothermie naar Zeeland te halen om met elkaar de dialoog aan te gaan over de zorg rondom patiënten die met pathologische of therapeutische hypothermie te maken krijgen.

Onder andere Michael Wanscher, hoofd van de SEH in Kopenhagen en coördinator van de zorg bij het beroemde “Dragonboat incident”, waarbij 7 mensen met een hartstilstand door hypothermie gelijktijdig behandeld werden,  zal acte de presence geven om ons zo te helpen gestroomlijnde Nederlandse richtlijnen voor hypotherme patiënten op de SEH te kunnen creëren.

Ook de meer filosofische kant achter het werken met hypothermie zal aan bod komen; Klaas Hendrikse zal een theologische uiteenzetting geven over wie Lazarus is en wat we van hem kunnen leren. Meer informatie over de verschillende sprekers vindt u onder programma en CV’s

Kortom: Als u meer wilt weten over hypothermie in de zorg, graag nascholingspunten wilt krijgen en wilt genieten van de prachtige Zeeuwse omgeving is dit congres echt iets voor u! Kijkt u voor inschrijving bij inschrijven.

Geplaatst in Congres | Reacties uitgeschakeld voor Hypothermie congres